Mission In_possible Way

prezentare_misiune_comitetMultă vreme am încercat să-mi înțeleg misiunea după terenul de baseball al lui Rick Warren și cele cinci scopuri: Închinare, Părtășie, Creștere spirituală, Slujire și Evanghelizare (vezi cartea Biserica condusă de scopuri). Idea de a uni cele 5 scopuri într-un sistem organizatoric mi-a fost ca o luminiță aprinsă, dar la capătul unui tunel lung. Este suficient de legitim să te întrebi cum vei integra descoperirea lui RW în organizația bine fundamentată adventistă. Însă am descoperit aceleași 5 scopuri în

Manualul Bisericii, fapt ceea ce m-a convins că mergeam pe drumul cel bun.
„Noi ne adunăm laolaltă pentru închinare, părtășie, pentru instruire din Cuvântul lui Dumnezeu, pentru celebrarea Cinei Domnului, pentru slujirea întregii omeniri și pentru proclamarea Evangheliei în toată lumea.” (Manualul Bisericii, p. 40).
Vorbeam despre cele cinci dimensiuni ale bisericii, însă nu vedeam aplicația. Săptămânile trecute am avut însă o revelație. Chiar dacă lucrul acesta îl face destul de clar RW, dar nu îl accentuează, a fost până deunazi invizibil pentru mine. Totul este despre și pentru oameni. Când îi ai în vedere pe oameni, totul se clarifică. Știi că ai de făcut ucenici, iar cele „5 scopuri” nu sunt altceva decât drumul către scopul principal, a face ucenici. Rick Warren dezvoltă această idee prin ceea ce el numește ținta lucrării – oamenii la diferite nivele de dedicare.
Cu ajutorul celor cinci tipuri de activități practic contribuim la misiunea noastră – a face ucenici. În această misiune nu se cuprinde doar evanghelizare, sau doar slujire, ci toate cinci îmbinate pentru a-i ajuta pe oamenii dintr-un anume nivel de dedicare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s