Faza 1: Reînnoirea personală

leaderyourselfPrimul pas pentru a aduce un suflu nou în biserică se face în inima liderului. Nu poţi să îi conduci pe oameni acolo unde tu nu ai ajuns. Prima reînnoire trebuie să o faci în viaţa ta personală. Nivelul spiritual al unei biserici este determinat de nivelul spiritual al conducătorilor ei. Oamenii nu vor fi mişcaţi de predici înviorătoare. Ei te vor privi pe tine. Până la urmă, nici Duhul Sânt nu lucrează acolo unde nu este invitat. Înainte de a face lucrarea lui Dumnezeu, asigură-te că eşti omul lui Dumnezeu.

Nu este nevoie de argumente complicate pentru a ne da seama că

metodele tehnice şi programele atent construite nu vor aduce reînnoirea dorită. Trebuie să începi să fii real, să îţi pui serios întrebarea în ce fel se vede lucrarea Evangheliei în viaţa ta. Ceea ce spui oamenilor trebuie să îţi aparţină. Puterea unui lider se află în modelul pe care îl oferă. Mai mult decât oricare domeniu, un lider într-o biserică trebuie să fie în primul rând un model de spiritualitate.

Reînnoieşte-ţi viaţa devoţională. Calitatea şi cantitatea rugăciunii contează deopotrivă. Vei descoperi că rugăciunea fierbinte are mai mare putere decât eforturile cele mai asidue pentru îndreptarea oamenilor. Pune-L pe Dumnezeu la încercare. Prea adesea străduinţele noastre au ca rezultat eşecul pentru că nu ne rugăm pentru ceea ce aşteptăm ca Dumnezeu să facă în viaţa bisericii. Îi cerem putere lui Dumnezeu doar pentru ceea ce noi vrem să facem. Însă te-ai gândit vreodată că Dumnezeu vrea mai mult decât vrei tu? Te-ai rugat pentru reînnoirea bisericii aşa ca şi cum viaţa ta (nu meseria) ar depinde de asta? John Knox se ruga: Dă-mi Scoţia, ori mor! – „Ei l-au biruit… şi nu şi-au iubit viaţa chiar până la moarte!”

Reînnoieşte-ţi studiul personal. Straşnic mai este studiul Bibliei atunci când ne pregătim pentru o predică! Dar Dumnezeu vrea să îţi transmită şi ţie ceva, nu doar să fii un canal de comunicare către biserică. Uneori trebuie să laşi BibleWorks sau Comentariile deoparte şi să-L laşi pe Dumnezeu să îţi vorbească. Nu întotdeauna ceea ce vrea Domnul să îţi spună ţie este şi pentru biserică. De aceea nu te gândi la predici. Imaginează-ţi că înşuşi Hristos stă în faţa ta şi îţi vorbeşte. Jertfa lui Hristos este şi pentru tine. – „Ei l-au biruit prin sângele Mielului..!”

Reînnoieşte-ţi lucrarea personală. Mulţi slujitori ai Evangheliei poartă în glas acelaşi murmur – membrii bisericii nu vor să se implice. De obicei ne simţim în largul nostru când organizăm evenimente şi când planificăm felul în care membrii trebuie să se implice. Dar încearcă să faci ceva pentru care nu eşti plătit. Fă ceva mai mult decât îţi cere datoria de pastor. Coboară-te între oameni şi slujeşte-le. Nu te gândi să treci asta în raport. Mărturiseşte în mod natural când eşti la cumpărături sau când mergi să îţi plăteşti facturile. Faptul că nu eşti atunci în „slujbă” nu înseamnă că nu eşti un mărturisitor. – „Ei l-au biruit… prin cuvântul mărturisirii lor!”

4 gânduri despre &8222;Faza 1: Reînnoirea personală&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s