Cine sunt CONTEAZĂ – VIDEO

Makes a Difference
Makes a Difference

Un gest de apreciere poate schimba viața cuiva, poate chiar să salveze viața cuiva. În ultimii 30 de ani, sinuciderile la adolescenți au crescut de 4 ori. După un sondaj Gallup, 2 din 3 oameni se subapreciază. Un copil obișnuit aude 432 afirmații negative într-o zi, și doar 32 afirmații pozitive. 60% dintre oamenii care muncesc într-un colectiv au pus bârfa ca fiind problema nr. 1.

Traducerea:

O profesoară din New York a decis să onoreze pe fiecare dintre elevii ei spunându-le fiecare pentru ce sunt speciali. A chemat pe fiecare elev în fața clasei, spunând despre felul în care fiecare dintre ei contează pentru ea și față de întreaga clasă. Apoi le-a oferit câte o panglică albastră pe care scria cu auriu: Cine sunt Contează! (în engleză ”Who I Am Makes A Difference”).

După aceea profesoara s-a decis să facă un proiect al clasei pentru a vedea ce fel de impact poate avea această apreciere în comunitate. Le-a dat elevilor încă trei panglici la fiecare și i-a instruit să mergă la cineva pentru a împărtăși această ceremonie a aprecierii. Fiecare trebuia să urmărească rezultatele, pentru a vedea cine a onorat pe cine, și să povestească apoi în clasă peste o săptămână.

Unul din băieții din clasă a mers la directorul adjunct al unei companii din apropiere și l-a apreciat pentru că l-a ajutat cu orientare profesională. I-a oferit o panglică albastră și i-a așezat-o pe cămașă. Apoi i-a dat celelalte două panglici și i-a spus: „Avem un proiect al clasei noastre despre apreciere și am dori ca să mergi la cineva pe care ai vrea să îl apreciezi, să îi oferi o panglică albastră și cu cealaltă panglică să meargă acea persoană la o a treia persoană pentru a continua această ceremonie a aprecierii. Vino apoi și spune-mi ce s-a întâmplat.”

Mai târziu, în acea zi, directorul adjunct a mers la șeful lui. Acesta era întotdeauna privit ca fiind mereu un personaj ursuz. A stat de vorbă cu șeful și i-a spus că îl admiră profund și că îl consideră un geniu creativ. Șeful a părut foarte surprins. Directorul adjunct l-a întrebat dacă va primi cadoul panglicii albastre și dacă îi va permite să i-o așeze pe sacou. Șeful surpins a spus: „Ei, bineînțeles.” Directorul adjunct a luat panglica albastră și a pus-o pe sacoul șefului lui, deasupra inimii. În timp ce i-a înmânat și ultima panglică, adjunctul a spus: „Ați dori să îmi faceți o favoare? Doriți să luați această panglică care a rămas și să o dați mai departe cuiva pentru a-l aprecia? Tânărul care mi-a dat și mie această panglică face un proiect la școală și dorește ca această ceremonie a aprecierii să continue și vrea să afle cum va afecta oamenii.”

În acea seară, șeful a venit acasă și a stat cu băiatul lui de 14 ani. „Un lucru incredibil mi s-a întâmplat astăzi”, a spus el. Eram în birou, și unul din directorii adjuncți a intrat și mi-a spus că mă admiră și mi-a dat această panglică pentru că sunt un geniu creativ. Imaginează-ți, el crede că sunt un geniu creativ. Apoi această panglică pe care scrie „Cine sunt Contează” a pus-o pe sacou, deasupra inimii. Mi-a dat încă o panglică și m-a rugat să găsesc pe cineva pe care să-l apreciez.”

„În timp ce conduceam înspre casă mă gândeam cui aș putea să dau această panglică pentru a-l aprecia și am început să mă gândesc la tine. Vreau să te onorez pe tine. Zilele mele sunt foarte agitate, iar când vin acasă nu prea îți ofer atenție. Uneori țip la tine pentru că nu iei note suficient de bune, pentru că e mereu dezordine în camera ta, dar cumva, în seara asta, vreau doar să stau aici și să îți spun că tu contezi mult pentru mine. Pe lângă mama ta, tu ești cea mai importantă persoană din viața mea. Ești un copil deosebit și te iubesc!” Băiatul a început să suspine și să scâncească, și apoi nu se mai putea opri din plâns. A început să-i tremure tot corpul.

A privit la tatăl lui și a spus printre lacrimi: „Tată, mai devreme în seara asta stăteam în camera mea și am început să scriu o scrisoare pentru tine și mama, în care explicam de ce m-am sinucis și vă rugam să mă iertați. Urma să mă sinucid în seara asta după ce toată lumea adormea. Am crezut că nu îți pasă de loc de mine. Scrisoare e sus, nu cred că mai am nevoie de ea.” Tatăl lui a mers sus în dormitorul băiatului și a găsit o scrisoare sinceră, plină de amărăciune și durere. Pe plic scria: „Pentru mama și tata!”

Șeful a plecat a doua zi la serviciu un om schimbat. Nu a mai fost omul ursuz dinainte, și s-a asigurat că toți angajații lui știu că ei contează. Directorul adjunct a ajutat și pe alți tineri pentru orientare profesională, unul fiind chiar băiatul șefului, și niciodată nu uita să le spună că fiecare dintre ei contează și aduc o diferență în viață.

Tânărul a învățat și el o lecție valoroasă. Cine ești întradevăr CONTEAZĂ.

2 gânduri despre &8222;Cine sunt CONTEAZĂ – VIDEO&8221;

  1. believe it or not, danny you just made a great difference to me by sharing this video. inspiring… and i think i’ve got an ideea about that… tks a lot… and…blessings

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s