Faza 2: Reînnoirea relațiilor

familystudiesCel mai adesea, dacă se dorește o reînnoire a vieții bisericii, unul din primele lucruri pe care le încearcă liderii bisericii este să organizeze programe. Se face o evanghelizare, o perioadă de consacrare, o serie de predici, programe de tineret, etc. Nu văd nimic rău în acestea, însă nu cred că sunt soluția.

Lipsa cea mai mare a bisericilor nu este de programe ci

de relații. Oamenii au idei, dar nu își manifestă afecțiunea frățească unul față de altul. Într-adevăr, s-ar putea ca primul lucru demn de observat la o biserică să fie lucrările și programele acesteia. Însă, pe măsură ce frecventezi acea biserică, mulțimea lucrărilor va deveni fadă și fără rost, pentru că vei vedea că ceva lipsește. Lipsește atmosfera!

Nu există nimic mai important pentru un pastor pentru începutul lucrării sale decât acela de a aduce armonie între membrii bisericii. Nu este singura și ultima sa lucrare, însă este prima sa obligație. Există multe bariere în calea unității, care trebuie conștientizate și pus la cale un plan pentru îndepărtarea lor.

Care ar putea fi barierele în calea unității?

  • spiritul de bârfă
  • spiritul de critică
  • lipsa iertării
  • păcate nerezolvate
  • spiritualitatea scăzută

Cred că această listă poate fi mult mai lungă. Puteți să sugerați și altele în comentariile dvs. Dar cred că relația membrilor unii cu alții depinde cel mai mult de relația lor cu Hristos. Iată ce spune Ellen White:

Secretul adevăratei unităţi în biserică şi familie nu este diplomaţia, administrarea sau efortul supraomenesc de a învinge greutăţile – deşi acestea trebuie făcute – ci unirea cu Hristos.
Desenaţi un cerc mare, cu multe linii de la margini spre centru. Cu cât sunt mai aproape aceste linii de centru, cu atât sunt mai aproape unele de altele.
Aşa este şi în viaţa creştină. Cu cât suntem mai aproape de Hristos, cu atât vom fi mai aproape unul de altul. Dumnezeu este slăvit când poporul Său este unit în acţiune armonioasă. (Căminul Adventist, 179)

După ce pastorul, prezbiterul, liderul din biserică și-a reînnoit propria sa viață în Hristos, trebuie să transmită o nouă viață celor cu care intră în contact. Prin exemplul personal cred că se poate realiza cel mai mult. Când oamenii văd că cea mai mare nevoie a lor este de reînnoirea relațiilor lor unii cu alții și cu Hristos, mulți dintre ei vor începe să facă ceva în direcția aceasta. Am observat în propria experiență în lucrare că, atunci când oamenii se apropie de Dumnezeu, ei se apropie și unii de alții.

4 gânduri despre &8222;Faza 2: Reînnoirea relațiilor&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s