Faza 4: Schimbarea structurilor – reîntoarcere la modelul Biblic

bee_wax4Vă spuneam într-un articol anterior despre faptul că și liderii bine intenționați pot să greșească, și cel mai adesea se întâmplă când dorim să schimbăm forma, exteriorul, structura, înainte de a schimba conținutul, interiorul, misiunea. Introducerea de programe nu va ridica temperatura misionară a bisericii prea mult. Dar totuși, cum se pot schimba structurile. Dacă ai făcut celelalte reînnoiri de până acum

(personală, relațională, misionară), schimbarea de structură vine de la sine.

Eu aș propune o schimbare care nu este deloc ceva nou, ci este o întoarcere la structurile pe care Noul și Vechiul Testament ni le-au lăsat. Cea mai greșit folosită slujbă în biserică este slujba de DIACON. Multă vreme am fost învățat (din tradițiile bisericilor locale) că departamentul diaconiei nu merge, că prezbiterul cu diaconia trebuie să își facă și el treaba, că diaconii sunt cei care poartă lighenele și prosoapele la sfânta cină, și așa mai departe. Biblia, și alături de ea, Manualul Bisericii, contrazic deplin această viziune.

  1. Diaconia nu este un departament. Este o structură de conducere a bisericii.
  2. Prezbiterul cu diaconia este un nonsens. Diaconia a fost inventată tocmai pentru ca prezbiterii să fie eliberați de anumite poveri.
  3. Diaconii nu sunt oamenii de servici ai bisericii. Ei sunt conducătorii slujitori care se formează pentru a deveni lideri adevărați.

Nu doresc să epuizez totul aici. Dacă subiectul prezintă interes, doresc să desfășor și câteva texte biblice pentru susținerea acestor idei. Cum sunt diaconii conducători ai bisericii? Sper ca schema de mai jos să edifice și să nască întrebări.

structura-conducere1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s