Biserica va schimba lumea – Faza 5

salt-and-lightAm lipsit o vreme din sfera blogurilor. Dar mă reîntorc cu un vis. Că Biserica poate schimba lumea. Așa spunea și Bill Hybels în cartea sa Curajul de a conduce. A cincea fază a reînnoirii (vezi primul articol) înseamnă o schimbare în cultura comunității, localității în care biserica se află, a țării în care biserica se află, și așa mai departe. Poate o biserică să schimbe lumea? Acesta a fost visul lui Isus.

Voi sunteți sarea pământului… voi sunteți lumina lumii.

Isus nu ar fi spus lucrul acesta dacă nu și-ar fi dorit ca într-adevăr influența bisericii să fie simțită. Cum ar fi ca biserica să fie întotdeauna Cap, și niciodată coadă – e clar că e vorba de influență, de schimbare. Biserica este chemată să conducă lumea. Însă Isus nu ne cheamă la o conducere politică. Idealul lui Isus nu este ca membrii bisericii să ajungă în structurile administrativ-politice ale societății. Ci prin viețuirea lor printre oameni. Întotdeauna o minoritate a schimbat lumea. Dumnezeu se așteaptă ca această minoritate să fie biserica. S-a descoperit că pentru ca o biserică să aibă o influență eficientă în societate, este nevoie de o congregație de cel puțin 200 de membrii la 10.000 de oameni. Asta ar însemna 2% din populație! Gândește-te ce ar fi ca România să fie absolut împânzită de așteptători ai revenirii Domnului!

Prea adesa gândim atât de mic. Dumnezeu are planuri mari pentru poporul Său. Odată ce reînnoirea personală, a relațiilor, a misiunii și a structurii s-a produs, se declanșează practic o reacție în lanț. Cel mai viu exemplu pe care l-am văzut este din regiunea Mwenezi din Zimbabue. De la un district cu două biserici, de 273 de membrii în care de zece ani nu se mai boteza nimeni, în doi ani și jumătate, să fie compus din 120 de biserici cu peste 21.000 de membrii. Când Dumnezeu este la lucru, asta se simte! Poți citi întreaga știre în limba engleză aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s