Comitetul bisericii ca o echipă

teamComitet – adunătură de aleși care vor încerca fiecare să rezolve orice problemă potrivit cu propria mentalitate. Dacă există mai multe păreri, ceilalți nu sunt spirituali, sau nu sunt competenți. Dacă există mai multe idei înseamnă că nu suntem uniți. Sunt pe cale să dizolv astfel de comitete!

 Comitetul este o echipă. Dicționarul este prea vag și rece când afirmă că acesta este „Organ de conducere colectivă a unor organizaţii politice, obşteşti, de stat”. De aceea voi ieși din sfera instituțională și mă voi referi la ceva mult mai dinamic, și mai puternic – ECHIPA.

Când spui echipă se pare uneori ca fiind ceva de domeniul sportului, muncii fizice. Dar cel mai important lucru pe care cel mai adesea îl trecem cu vederea când ne referim la echipă este că aceasta trebuie să aibă un lider. (DEX= Grup de oameni care îndeplinesc o acţiune comună sub conducerea unui şef). Și am convingerea că liderul este acela care poate lăsa comitetul să aibă descrierea de mai sus, sau poate să formeze o echipă.

Mentalitatea de coach (antrenor) sau de șef de echipă este esențială pentru pastor (sau în lipsa lui, prezbiterul). Un comitet va rămâne la stadiul de adunătură de aleși până când vor înțelege potențialul lor ca echipă.

2 gânduri despre &8222;Comitetul bisericii ca o echipă&8221;

  1. Îmi place ideea de comitet – echipă dar am impresia că în cele mai multe dintre bisericii membrii comitetului își desfășoară activitatea doar în camera comitetului. În biserică, în vizitarea membrilor sau în activitățile care cer timp ”extrasabatic” ei nu sunt dispuși să-și exercite funcția cu care se mândresc.

    Oricum aceasta este altă problemă dar care poate fi rezolvată prin comitetul-echipă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s