Bisericii Adventiste se adaugă 1 milion de membrii în al 6-lea an consecutiv

Articol preluat de la Adventist News Network / Megan Brauner, 11 Oct 2009, Silver Spring, Maryland, United States
Adventist world church secretary Matthew Bediako, front, and Bert Haloviak, director of the churchs Office of Archives and Statistics, give a report on church membership statistics for 2008 through 2009 during the churchs annual year-end business meeting, October 11. [photo: Rajmund Dabrowski]

Mai mult de 1 milion de oameni s-au alăturat Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea în perioada iunie 2008-iunie 2009, marcând astfel al șaselea an consecutiv al câștigului de un milion de membrii, spun oficialii bisericii.

Liderii bisericii spun că o medie de 2.818 oameni se alătură bisericii zilnic, aducând numărul membrilor la 16.049.101 credincioși botezați.

Liderii bisericii inițial au avut ca proiect un număr de 17 milioane de membrii în 2009. Oricum, parțial datorită rapoartelor corectate din anumite regiuni ale bisericii, numărul de membrii a rămas în jurul a 16 milioane, spune secretarul bisericii adventiste mondiale, Matthew Bediako.

Bediako a spus că un bilanț reactualizat al regiunii Sud Americane a rezultat în scăderea cu mai mult de 300.000 de membrii.

În timpul raportului său, Bediako a încurajat cele două sau trei regiuni care trebuie să actualizeze bilanțul, să își „ia curaj și să îl facă”.

„Știu că ceva bun va ieși la iveală, atunci când știm că numărul membrilor din registre este corect și adus la zi”, a spus el.

Bert Haloviak, directorul Oficiului de Arhivă și Statistici al bisericii, a spus că un bilanț este uneori urmat de o perioadă de creștere rapidă.

Haloviak a exemplificat citând creșterea bisericii din regiunea Asia-Pacific de Sud, care a crescut cu mai mult de 6 procente în ultimele patru trimestre.  Această regiune a scăzut ca număr de membrii datorită reactualizării din 2006 până în 2007, și acum a crescut numărul de membrii mai mult decât oricând în istorie, a spus Haloviak.

În timp ce America de Sud a raportat pierderi substanțiale datorită bilanțului, regiunea a înregistrat intrări de peste 200.000 de membrii, a raportat Bolivar Alana, secretarul bisericii din America de Sud.

Bediako și Haloviak au prezentat descoperirile lor într-un raport către Conciliul Anual de lucru al bisericii în Silver Spring, Maryland, Statele Unite, în 11 Octombrie.

Modelele de creștere a bisericii indică cea mai mare creștere în zonele non-occidentale. Aproximativ 71% din creșterea bisericii a avut loc în 5 din cele 13 regiuni globale – America de Sud, Inter-America, Africa Centrală de Est, Oceanul African-Indian de Sud și Asia de Sud.

Liderii bisericii au atribuit creșterea bisericii unei varietăți de inițiative susținute de regiunile majore ale bisericii, incluzând lucrare mass media, lucrare personală și evanghelism public.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s