O inimă nouă

Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un Duh nou și statornic. (Ps. 51:10)

Inima este cel mai important organ al nostru. Ea a fost destinată de Dumnezeu să pulseze viața în tot corpul. Când întâlnim cuvântul „inimă” în Biblie, el nu se referă la organ, ci la ceea ce reprezintă inima din punct de vedere spiritual.

În mentalitatea noastră, creierul reprezintă rațiunea, iar inima reprezintă emoțiile. În „fiziologia” spirituală a Bibliei (carte care nu își propune să disece pe om din punct de vedere anatomic), creierul nu există, iar inima are un loc foarte important. Sentimentele sunt asociate în cultura Biblică cu organe precum rinichii, dar inima este foarte rar sediul sentimentelor sau emoțiilor.

Inima este în mod frecvent asociată în Biblie cu deciziile, alegerile, motivațiile, frământările noastre. „Gândurile inimii” sunt de fapt dorințe puternice pe care le vrem împlinite, sunt obiectivele, scopurile și planurile noastre.

Când ceri lui Dumnezeu o inimă nouă, nu îi cere fiori sau nu te aștepta să simți o exaltare. Inima reprezintă hotărârea, motivația, curajul. Cere-I lui Dumnezeu ca să-ți înnoiască motivația pentru care Îl slujești. Roagă-L să-ți dea curaj să stai de partea Lui, public. Cere o hotărâre puternică de a rămâne credincios, orice s-ar întâmpla. Cere obiective și planuri demne de puterea Sa infinită.

 

Un gând despre &8222;O inimă nouă&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s