Împăratul slujitor

1 Samuel 16

 David Playing the Harp Before King SaulDupă ce David a fost uns ca împărat, Duhul Domnului a venit peste El. În loc să își înceapă cariera regală, David devine slujitorul rivalului său. David răspunde chemării de a sluji lui Saul nu pentru îndepărtarea lui, ci pentru ridicarea lui, pentru salvarea lui. „Duhul rău” care venea la Saul era îngăduit de Domnul pentru două lucruri: David să ajungă la curtea regelui și Saul să fie ajutat să se apropie de Dumnezeu.
Prezența Duhului lui Dumnezeu în viața lui David făcea ca „duhul răul” al lui Saul să plece. Aceasta este chemarea fiecărui slujitor al lui Dumnezeu – în prezența lui, prin slujirea lui duhurile rele să plece. Să aducă vindecare, pace și să îndrepte inimile și mințile oamenilor pentru Dumnezeu.
De ce era David un om după inima lui Dumnezeu? Pentru că David a înțeles natura slujitoare a leadership-ului. Cine vrea să fie cel mai mare, să fie slujitorul tuturor. A putut fi un tip al Domnului Hristos care spunea: „Căci Fiul omului nu a venit să I se slujească, ci El să slujească și să își dea viața ca răscumpărare pentru mulți.” (Marcu 10:45) Și totuși El era Împăratul! (vezi Ioan 19:37)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s