Alegerea credinței

1 Samuel 17
Mi-am scris o listă cu ce am învățat din acest capitol. Dar aici am să amintesc doar câteva.
Apariția lui Goliat generează frica. Însă acest lucru este un nonsens. Frica nu poate fi creată de altcineva din afara celui fricos. Am urmărit un trailer al filmului After Earth, și am reținut o idee care cred că se potrivește extraordinar aici. „Frica nu este reală. Totuși pericolul este foarte real. Frica este o alegere!”
Așa este! Frica este alegerea necredinței. David vine cu un curaj surprinzător. Curajul este generat de credință.
Există lupte în viață pe care trebuie să le lupți singur. Nimeni nu va lupta în locul tău. Când ai de luptat singur, sigur este chemarea lui Dumnezeu de a lupta pentru El, în Numele Lui.
Necredința poporului lui Dumnezeu
David își dă seama de necredința poporului. De aceea el spune: „Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie, nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă dă în mâinile noastre.” (1 Samuel 17:47 VDCC)”
Când David zice „mulțimea aceasta”, el se referea la poporul lui Dumnezeu. Cuvântul folosit în original se traduce de obicei cu termenul „adunare” care desemnează de cele mai multe ori adunarea, sau congregația lui Dumnezeu. Poporul lui Dumnezeu are nevoie să experimenteze că biruința este întotdeauna a Domnului, și că izbăvirea Lui nu depinde de mijloace omenești. Aceasta este alegerea credinței.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s