Spiritul Profetic cel rău

1 Samuel 18

M-a surprins duhul cel rău care venea la Saul. De fapt m-a surprins ce am descoperit despre el – duhul, sau spiritul respectiv, atunci când îl lua în stăpânire, se manifesta asemănător cu Duhul profetic. În NTR și în versiunea „Fidela” a Bibliei este mult mai clară această idee:

În ziua următoare, duhul cel rău trimis de Dumnezeu a venit cu putere peste Saul, care profețea înăuntrul casei sale. David cânta la liră așa cum făcea în fiecare zi, iar Saul avea în mână o suliță. (1 Samuel 18:10 NTR)

Acest fapt m-a convins încă o dată că diavolul luptă ca să contrafacă lucrarea lui Dumnezeu, că spiritele rele imită lucrarea Duhului lui Dumnezeu. Nu degeaba Isus avertiza cu privire la proorocii mincinoși. Mă gândesc la unele manifestări extatice care se întâlnesc în zilele noastre, la spiritul fanatic pe care îl observăm uneori. Oameni care sunt în căutare de ceva senzațional pot să fie atât de ușor pradă duhurilor dubioase, atunci când duhurile nu sunt cercetate! În contrast cu duhul profetic rău care a venit peste Saul, Duhul Domnului care era peste David avea o manifestare atât de liniștită. Adevăratul Spirit Profetic nu va arunca niciodată sulițe în alții!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s