Îngerul David

1 Samuel 29

20130106-161816.jpgCum îl descrie Achiș, un om necredincios, pe David? Îmi doresc și mă rog să privească oamenii în felul acesta la mine:
Un om curat la suflet. Oamenii nereligioși, nebisericoși, nu neapărat necredincioși, caută creștini autentici, nu cu două fețe. Cei care nu participă la vreo biserică sunt în general dezgustați de cei care poartă numele de creștin, dar care nu trăiesc ce propovăduiesc.

„Dacă cei necredincioşi, cu care eşti asociat, ar vedea în tine puterea transformatoare a adevărului,ar avea un argument în favoarea creştinismului, pe care nu l-ar putea combate.” (Ellen White, Mărturii, vol. 5, p.339 orig.)

N-am găsit nimic rău în tine. Un creștin neschimbat este un om jalnic. Dacă adevărul pe care îl crezi nu te face mai bun în familie, la școală, la locul de muncă, etc., ești ca și sarea care își pierde gustul.

Ca un înger al lui Dumnezeu. Pentru vremea lui David, cuvântul înger (ebraică = malak) însemna sol, mesager. Oamenii nu pot să îl cunoască pe Dumnezeu direct. Ei au nevoie de un reprezentant, un sol, un înger. Pentru vremea noastră, îngerul are conotații mai mult în direcția protecției și a grijii. Oamenilor nu le pasă de cât adevăr știi, dacă nu e adevărat că îți pasă de ei.
Purtarea lui David în mijlocul filistenilor l-a făcut pe împăratul filistean să se raporteze cu respect față de Yahweh, Dumnezeul lui David. În versetul 6, Achiș spune: „Viu este Domnul (în original Yahweh).” Ce puternică mărturie a fost viața lui David pentru acest om care până atunci poate înjura Numele lui Dumnezeu.

Îmi doresc să fiu și eu un înger pentru cineva. „Îngerul Daniel”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s