Rostul rugăciunii care nu primește răspuns

2 Samuel 12

nothing-fails-like-prayerÎnțelegem că rugăciunea trebuie să fie practică. De ce să vorbești de unul singur și să nu se întâmple nimic? Dacă te rogi, trebuie ca Dumnezeu să răspundă. Dacă nu răspunde, nu are rost să te rogi. De ce să îți pese de Dumnezeu, dacă lui nu îi pasă de tine?

Mulți creștini ajung să gândească astfel după un necaz greu în care nu au primit răspuns de la Dumnezeu. Când treci prin încercări care îți sfâșie sufletul, ori te apropie de Dumnezeu mai mult ca înainte, ori te îndepărtezi de El.

David păcătuise cu Bat-Șeba. După ce ascultă povestirea lui Natan, David însuși dă verdictul fără să își dea seama că este pentru el însuși – 4 suflete din casa lui aveau să fie pustiite. Primul urma să fie tocmai copilașul care s-a născut din adulter.

După această veste, copilul se îmbolnăvește imediat. David știe care este răspunsul Domnului. Și totuși David se roagă pentru copil și postește 7 zile. Nu știm cu s-a rugat David în cele șapte zile, dar înțelegere ceva din atitudinea lui. În această perioadă nu a dorit să fie deloc deranjat. După moartea copilului, „David s’a sculat de la pămînt. S’a spălat, s’a uns, și și-a schimbat hainele; apoi s’a dus în casa Domnului, și s’a închinat. Întorcîndu-se acasă, a cerut să i se dea să mănînce, și a mîncat.” (2 Samuel 12:20).

Care este rostul rugăciunii care nu primește răspuns? Este acceptarea voinței lui Dumnezeu. Domnul nu a luat viața copilului până când David nu a acceptat voia Lui. Nu este de înțeles că Dumnezeu a forțat pe David să accepte, ci El a așteptat ca David să înțeleagă, pentru că îl iubea. Lui Dumnezeu îi păsa de păcătosul David. Lui Dumnezeu îi pasă de fiecare din noi, chiar și atunci când cerul tace.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s