Ferm, prompt și punctual

1 Împărați 2

La moartea sa, David încredințează câteva sarcini fiului său căruia îi lasă moștenire tronul. David investește încredere în fiul său, amintind înțelepciunea precoce a acestuia. Era vorba despre niște sarcini pe care David nu a reușit să le îndeplinească în cursul vieții sale din cauza lipsei lui de fermitate. Adonia nu fusese niciodată mustrat (vezi 1 Împărați 1:6). Pe Ioab nu a avut niciodată puterea să îl înfrunte, iar pe Șimei l-a lăsat să creadă că l-a fraierit pe împărat cu ploconeala lui.
Solomon este hotărât să ia ce este bun de la tatăl său, și de asemenea să învețe și din lipsurile lui. Cu fermitate și promptitudine rezolvă problemele nerezolvate ale fostului conducător. Aceste două calități, fermitatea și spiritul urgenței, semnalează imediat un om pe care te poți baza să conducă. De aceea capitolul se încheie cu conlcluzia: „Astfel, împărăția s-a întărit în mâinile lui Solomon.” (1 Împăraţi 2:46 VDCC)
Dumnezeu are nevoie de oameni care să mustre păcatul cu fermitate și să aibă simțul fin al urgenței, punctualității și promptitudinii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s