Prietenie salvatoare

1 Împărați 5

Alegerea poporului evreu ca popor al lui Dumnezeu făcea parte dintr-un plan divin pentru salvarea neamului omenesc. Lui Avraam i se spusese că toate popoarele vor fi binecuvântate în el și prin el (vezi Genesa 12). Dumnezeu alesese un popor nu pentru a avea exclusivitate la mântuire, ci pentru a implica pe om în mântuirea oamenilor. Era planul lui Dumnezeu ca poporul evreu să ajungă o lumină între popoare, pentru ca multe suflete să fie atrase către Dumnezeul adevărat.

153143n_cutemonkeyÎn vremea lui Solomon putem spune că regatul lui Israel devenise o lumină pentru toate popoarele din jur. Însă pentru ca să existe puterea de atracție către lumină, trebuie să fie o relație, o prietenie salvatoare. În capitolul 5 din 1 Împărați ne este descrisă succint relația de prietenie care exista între David și Hiram, împăratul Tirului, și mai apoi Solomon și acesta. Hiram „iubise totdeauna pe David.” Aceste cuvinte spun mult despre ce fel de om era David, și felul în care David a întreținut o relație de prietenie cu Hiram. Solomon a știut să continue această prietenie, oferind ocazia lui Hiram, un păgân, până la urma urmei, să aibă o contribuție la construirea Templului Dumnezeului adevărat.

Astfel de relații de prietenie, în care cei credincioși îl reprezintă corect pe Dumnezeu, fără insistențe stânjenitoare ca celălalt să înghită credința mestecată de cel credincios, astfel de prietenii sunt salvatoare. Simpla mărturie a unui om credincios, oferită prin felul de a fi și prin aluzii la Dumnezeu la momentul oportun, îl aduce pe cel necredincios mai aproape de cel care este sursa caracterului curat în omul credincios. Demonstrarea iubirii dezinteresate, care izvorăște dintr-o inimă legată de Dumnezeu, îi face pe oameni să primească credința într-un mediu neamenințător. Iată motivul pentru care auzim un împărat păgân rostind cuvintele: „Binecuvântat să fie astăzi Domnul, care a dat lui David un fiu înțelept, drept căpetenie a acestui mare popor!”

Gândește-te să-ți faci prieteni ca să poți oferi o relație salvatoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s