Mai frumos decât Templul lui Solomon

1 Împărați 6

solmons-temple-illustrationDumnezeu nu are nevoie de Temple. În cultura păgână, templele serveau ca un loc în care zei erau invitați să locuiască aproape de oameni, și în care să se poată realiza întâlnirea între om și zei. De aceea templele trebuiau să fie făcute cât mai pe placul zeilor, ca aceștia să aleagă să locuiască acolo. În felul acesta, cel care zidea un templu avea un prestigiu deosebit din partea oamenilor și bineînțeles din partea zeilor. Construirea unui templu era o activitate mântuitoare, întrucât se făcea un favor unui zeu, iar acesta era îndatorat față de sponsorul său. Însă Dumnezeu nu avea nevoie de un Templu. Domnul îi spune lui Solomon:

„Tu zideşti casa aceasta! Dacă vei umbla după legile Mele, dacă vei împlini orînduirile Mele, dacă vei păzi şi vei urma toate poruncile Mele, voi împlini faţă de tine făgăduinţa pe care am făcut-o tatălui tău David, voi locui în mijlocul copiilor lui Israel şi nu voi părăsi pe poporul Meu Israel.” (1 Împărați 6:12-13)

Din aceste cuvinte, Solomon trebuie să înțeleagă următoarele:

  • Nu construirea unui Templu Îl va convinge pe Dumnezeu să locuiască în mijlocul oamenilor, ci dragostea acestora față de El manifestată prin ascultare.
  • Construirea unui templu nu ajută la mântuirea celui care îl construiește, ci încrederea în făgăduințele lui Dumnezeu.
  • Proiectele de slujire, lucrările mărețe și sacrificiul financiar nu îl scutesc pe un om de datoria ascultării de poruncile lui Dumnezeu.
  • Implicarea în lucrarea lui Dumnezeu nu îl va ajuta să se apropie de Dumnezeu pe un om care nu este atent cu împlinirea principiilor divine simple pentru viața de zi cu zi.
  • Făgăduința lui Dumnezeu este mai importantă decât ce realizăm noi pentru El, și niciodată nu vom reuși să realizăm ceva pentru Dumnezeu. Ascultarea este doar un răspuns la ceea ce El deja a realizat.

Templul lui Solomon era o frumusețe. Și cu toate acestea, locuirea lui Dumnezeu în mijlocul poporului nu este condiționată de cât valora templul Domnului. Dumnezeu locuiește în mijlocul oamenilor care sunt credincioși în lucrurile mici. Mai frumos decât templul lui Solomon era ascultarea lui.

sursa foto: aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s