Mântuitorul radical

1 Împărați 14

„Tu, scoală-te și du-te acasă. Și cum îți vor păși picioarele în cetate, copilul va muri. Tot Israelul îl va plânge și-l vor îngropa; căci el este singurul din casa lui Ieroboam care va fi pus într-un mormânt, pentru că este singurul din casa lui Ieroboam în care s-a găsit ceva bun înaintea Domnului Dumnezeului lui Israel.” (1 Împăraţi 14:12, 13 VDCC)

Dumnezeu, stăpânul suveran al tuturor sufletelor, nu se joacă cu ele. El nu îngăduie nimic asupra ființelor umane care să nu poată să-l întoarcă spre un scop bun. Domnul face totul pentru a salva cât mai multe suflete, și vedem că El recurge chiar și la metode radicale pentru mântuirea unei singure ființe umane. Îl vedem aici pe Dumnezeu, că pentru a salva o ființă nevinovată dintr-o cloacă de nelegiuiți, îngăduie chiar moartea copilului, pentru ca acesta să nu mai aibă parte de influențele apostaziate din familia lui.

Cât de scump este un om, un prunc în ochii Lui! El nu va lăsa nici un suflet, care s-ar lăsa mântuit, să se piardă. Așa Îl înfățișează Isus pe Dumnezeu în pilda oii pierdute și a banului pierdut (Luca 15). Ai încredere într-un Dumnezeu care este un Mântuitor cu metode radicale?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s