Dacă ni s-ar deschide ochii

2 Împărați 6

IMG03262-20100401-2051Se poate întâmpla oricui să nu vadă un obiect chiar sub nasul lui. Îl cauți, și nu îl observi că este exact în fața ta. Dacă este un fapt des întâlnit în lumea fizică, lumea spirituală este absolut neobservată și trecută cu vederea.

În 2 Împărați 6, Elisei este omul care vede. El nu vede unde a căzut securea în apă, însă vede puterea care o poate ridica. El vede îngerii împrejurul lui, el este cel care îi conduce pe cei care nu văd. Când se roagă pentru slujitorul lui: „Doamne, deschide-i ochii!”, la ce ochi se referea Elisei? Cu siguranță, că ochii slujitorului deschiși spre lumea fizică erau sănătoși și transmiteau corect realitatea fizică – oastea vrăjmașă care i-a înconjurat. Însă ochii spirituali, ochii credinței erau orbi.

Ca o paranteză, nici oastea siriană nu a fost orbită din punct de vedere fizic. Nu că ar fi fost lucru greu pentru Dumnezeu, însă orbirea fizică ar fi stricat tocmai scopul orbirii. Sirienii ar fi intrat în panică. Și ce armată s-ar lăsa conduși „orbește” de un străin? De aceea, concluzionez că orbirea cu care au fost „loviți” sirienii a fost o orbire a minții – a nu vedea chiar realitatea fizică. Pentru că nu ochii sunt cei care văd. Ei sunt doar niște receptori. În scoarța cerebrală se află centrul văzului care decodifică și interpretează informațiile primite de la receptorii vizuali. Orbirea mentală a sirienilor este o lecție despre cât de ușor pot fi manipulați niște oameni care nu văd realitatea așa cum este ea – fie ea fizică sau spirituală.

Dacă ni s-ar deschide ochii, am vedea că în jurul nostru se dă o luptă spirituală. Dacă ni s-ar deschide ochii, am vedea că nu avem de ce să ne temem când suntem de partea lui Dumnezeu. Dacă am vedea lucrurile spirituale, am descoperi că nu există situație din care să nu putem ieși, am observa că Dumnezeu ține toate sub control, am înțelege că orice temeri sunt inutile.

Dar, pentru că trăim cu orbire spirituală, suntem o pradă ușoară manipulărilor emoționale de multe ori orchestrate de diavol. E suficient ca să vedem ce vrea el, și atunci suntem prizonierii fricii, ai patimilor și viciilor, ai descurajării.

Dacă ni s-ar deschide ochii… am vedea că „mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei.”

Dacă ni s-ar deschide ochii…

Doamne, deschide-ne ochii, ca să vedem!

sursa foto: aici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s