Rădăcini

1 Cronici 1

radacini-logoÎn 1976 scriitorul Alex Haley publică romanul Rădăcini: Saga unei familii americane. Este istoria lui Kunta Kinte, un adolescent african din secolul al XVIII-lea, capturat ca sclav și vândut în Statele Unite. Autorul urmărește istoria lui și a urmașilor lui până la el însuși. După apariția romanului, mii de cititori au început să își caute strămoșii și să își completeze arborele genealogic.

Cartea Cronicilor este un fel de Saga a poporului lui Dumnezeu, care începe cu rădăcinile lor ca popor. Încrengăturile care sunt arătate demonstrează câteva lucruri de valoare pentru cititorii din acea vreme a cărții, și de asemenea, pentru cititorii de azi.

Primii cititori ai cărții Cronicilor erau tinerii iudei născuți în robia Babiloniană. Întorși pe pământul natal, nu știau aproape nimic despre istoria poporului lor. Pentru a reforma un popor, trebuie să îi fie amintită istoria. Oamenii de atunci obișnuiau să spună povești despre niște personaje „legendare”, și numele uneori răsunau peste timp. Începând în felul acesta cartea Cronicilor, autorul arată originea lor „legendară”, trecutul lor impresionant, pentru o redescoperire a identității. Înșirarea de nume care nouă nu ne spune nimic, pentru tinerii iudei era un sistem. Dacă până atunci auziseră doar povești despre unele dintre numele de acolo, înșirarea lor logică le oferea un cadru organizat pentru tot ce știau. Acum totul începea să capete sens.

Când nu știi încotro să te îndrepți, caută-ți rădăcinile. Vei vedea, spre surprinderea ta, că ai avut oameni mari în genealogia ta. Tu nu ești un nimeni. Ești cineva! Iar în „cartea” din cer a lui Dumnezeu se află înregistrat toată saga familiei tale, pentru că Dumnezeu te-a avut în vedere înainte ca tu să te fi născut. Îți cunoști rădăcinile? Ele încep cu Adam, creația lui Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s