Nu lupta împotriva concurenţei

Cu acest articol încep o serie nouă pe tematica dezvoltării personale şi succesului cu principii extrase din cartea Proverbe din Biblie.
Proverbe 1:10-19
Reusita nu consta in anularea concurentei. Daca vrei sa ai succes, nu trebuie sa lupti contra altora si sa incerci scoaterea lor din cursa prin mijloace necinstite. Tu trebuie sa lupti cu tine insuti si sa te autodepasesti.Trebuie sa iti insusesti o gandire de tip castig/castig. Nu trebuie ca altii sa piarda ca tu sa castigi. Ispita nu este doar sa iti elimini adversarii, ci pur si simplu sa ii vezi pe cei care au reusit inaintea ta ca piedici in calea succesului tau. Cand crezi ca nu poti reusi atata vreme cat exista „X” prin preajma, te aflii in pericolul de a-ti intinde curse tocmai tie, pentru ca in mintea ta, in subconstient, tu indinzi curse celuilalt.Daca vrei sa castigi, lupta-te cu tine insuti si castiga controlul asupra gandurilor tale, asupra ispitei de a invidia succesul altora.Tu poti avea succesul tau chiar daca te-ai trezit in umbra altora.
Umbra lor nu iti poate face nici un rau, nici macar sa iti anuleze puterea de a lasa si tu o umbra. Iesi in lumina si fii linistit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s