Beneficiile înţelepciunii

Proverbe, capitolul 2
Principiile Mentorexcelenţei, sensul vieţii te conduce în cele din urmă la izvorul vieții, la Dumnezeu. Conștientizarea acestui fapt și realizarea legăturii personale cu Dumnezeu îți oferă cea mai sigură cale de urmat în viață care are rezultat „succesul”, reușita, „izbânda”. Sensul vieții este mai prețios decât câștigurile materiale, succesul financiar.
Pentru o viață de succes nu este suficientă gândirea pozitivă. Este nevoie de o conexiune salvatoare cu cea mai mare Forță a universului, cu Dumnezeu.
Alegerea acestei căi te va conduce spre „Etica caracterului” la baza căreia se află integritatea morală. Escapadele în afara moralității sunt eșecuri care te îndepărtează de reușită.
Descoperirea unui sens este o protecție a întregului suflet (omul în întregime). Când nu ai un sens în viață este extrem de ușor să fii distras de la drumul tău, fie el și un drum drept, al integrității.
Cei mai mulți oameni înțeleg valoarea integrității, însă își pierd motivația pe parcurs, odată ce apar tentațiile satisfacției imediate sau pur și simplu tentația de a gusta răul. De obicei suntem oripilați când ni se propune să facem vreun lucru rău. Însă atunci când îți alegi un anturaj care își permite anumite lucruri rele, iar consecințele nu apar imediat, vei fi încurajat să părăsești calea integrității fie și pentru câteva momente, doar pentru a gusta întunericul.
Atracția irezistibilă pentru partea întunecată o simte fiecare ființă umană, de aceea este important să îți alegi întotdeauna compania oamenilor care și-au găsit un sens în viață, și sunt conectați la sursa acelui sens. De aici, nevoia unui mentor este absolut necesară.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s