Adevăratul succes începe în familie

Proverbe 5 

Familia CirtMăsurăm eficiența și succesul oamenilor în funcție de realizările lor. S-ar părea că dacă ai succes în cariera ta, poți fi considerat om de succes. Dar dacă vrei cu adevărat să te bucuri de succesul tău, acesta trebuie să înceapă în familie.

Stephen Covey spune că succesul în viața publică este precedat de succesul în viața privată. Dacă nu ai o ordine în viața ta privată, nu te aștepta să reușești asta în carieră.

Principiul acesta este preluat și de biserica creștină din Noul Testament. Când Pavel face o listă de calități pentru cineva care poate fi considerat lider în biserică, el include și eficiența acestuia în viața de cămin: „să-și conducă bine propria casă… pentru că, dacă cineva nu știe să-și conducă propria casă, cum se va îngriji de biserica lui Dumnezeu?” (1 Timotei 3:4-5)

Solomon în cartea Proverbe, când începe să vorbească despre înțelepciune, despre trăirea unei vieți cu sens, el începe cu imperativul loialității față de partenerul de viață.

 

Oamenii care caută împlinire în afara unei legături cu un singur partener de viață nu o vor găsi, căci aceștia pierd câteva lucruri importante:

  • pierd imagine, onoare, cinste (v. 9), și nu e greu de demonstrat
  • pierd timp investind în relații fără finalitate (v. 9)
  • pierd financiar, pentru că nu investești într-un singur loc, sau într-un loc sigur (v. 10)
  • pierd acea energie care poate fi experimentată doar în cardul unei familii împlinite (v. 16).

Pot să spun că viața mea a căpătat o energie pe care nu o aveam înainte de a fi căsătorit. Iar acum, când lucrurile merg bine acasă, celelalte vin ușor. Însă reversul e foarte adevărat. Când ceva nu funcționează bine acasă, vei avea de pierdut și pe plan profesional.

 

Dacă vrei să investești în ceva care sigur nu se va devaloriza mai târziu, investește în partenerul de viață, investește în familie. „Bea apă din fântâna ta și din propriul tău izvor!” (v. 15)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s