Salvat de la gândirea pozitivă

telecomanda universalaProverbe 3: Mintea ta nu este o telecomandă universală.

Gândirea pozitivă este un concept despre care se spune că a ajutat o mulțime de oameni să aibă succes. „Secretul” se află în puterea de atracție pe care o au gândurile tale asupra lucrurilor sau situațiilor pe care le gândești. Adică dacă te gândești cu stăruință că vei conduce o mașină de lux, gândurile tale te vor conduce în direcția respectivă, și într-o zi te vei afla la volanul unui superautomobil.

Această idee este cât se poate de falsă!

Este falsă nu pentru că e 100% minciună, ci este adevăr amestecat cu minciună. Este adevărat că acțiunile tale pornesc de la gândurile pe care le nutrești. Însă faptul că forța gândului poate schimba sau crea o situație este o minciună „bună”. Mintea ta nu este o telecomandă universală.

Se transmite ideea că o situație dezastruoasă poate fi schimbată prin felul în care gândești despre respectiva situație. „Un picior în fund este un avânt pentru a înainta”. „Un eșec este o trambulină pentru succes”. „Depinde doar de tine”.

Dar ce ziceți de aceste cuvinte inspirate pe care le-a scris înțeleptul Solomon:
„Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta. Recunoaște-L în toate căile tale și El îți va îndrepta cărările. Nu te considera înțelept în ochii tăi.” (Proverbe 3:5-7, NTR)
Capcana conceputului gândirii pozitive face din voința și gândurile noastre un dumnezeu căruia să ne închinăm. Da, când te bazezi pe Dumnezeul Creator, un eșec poate fi transformat într-un succes, un picior în fund poate fi un avânt. Nu depinde doar de tine. Când acționezi depinzi de Dumnezeu. El este Creatorul de situații. El poate schimba realitatea.
E adevărat că tu poți să faci o lume mai bună fără ajutorul lui Dumnezeu. Însă vei face o lume mai bună doar pentru tine… pentru o scurtă perioadă de timp. Îmi vin în minte aparatele de control al climei. Acestea pot face ploaie, furtună sau să alunge ploaia. Însă pe termen lung produc mai multe daune decât avantaje, iar efectele negative sunt întinse pe suprafețe mult mai mari decât a fost prevăzut controlul climei. Dacă te interesează subiectul, citește pentru început un articol interesant aici.
Așadar, nu te gândi că le știi pe toate și că poți face tot ce-i mai bun doar că ți-ai propus. Nu-l ignora pe Dumnezeu, sau nu te juca de-a „zeul”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s