Cum reuşesc oamenii mari să se dezvolte continuu?

Blocat sau mergi mai departeŢi s-a întâmplat vreodată să te blochezi? Dacă nu poţi răspunde la întrebarea asta, gândeşte-te dacă acum eşti mai sus decât luna trecută, sau decât anul trecut. Dacă nu poţi să vezi nici o creştere în viaţa ta, înseamnă că te-ai blocat.

Mă bucur pentru tine dacă eşti mai sus decât un alt moment din trecut. Dar dacă în dezvoltarea ta ai stagnat, cum ştii să mergi mai departe? Cum reuşesc oamenii mari să se dezvolte continuu?

Eşti gata să mergi mai departe?

Azi am redescoperit cum pot să mă dezvolt mereu, fără să ajung la plafonare. Interesant este că am găsit aceste principii citind capitolele 8 şi 9 din cartea Proverbe din Biblie.

Dacă vrei să ştii cum să creşti în permanenţă, mi-ar plăcea să îţi împărtăşesc ce am învăţat din experienţa mea şi din cartea Proverbe. Eşti pregătit să creşti?

Oamenii mari nu se văd mari pe ei înșiși, pentru că dacă s-ar vedea cât de sus sunt, nu ar mai crește. Ei nu privesc în jos, ci ei privesc în sus. Oamenii mari îşi văd neajunsurile şi lipsurile.

Poți să te dezvolți dacă îți vezi limitările. Dacă te-ai blocat sau te-ai plafonat, te-ai lovit practic de propria ta limită pe care nu ai văzut-o. Când ne vedem și ne recunoaștem barierele avem posibilitatea să ne gândim cum să le depășim. Când nu suntem conștienți de barierele noastre, ne lovim de ele.

Un ignorant nu se va dezvolta până nu își va da seama cât de ignorant este. 

Dacă vrei să fii înțelept trebuie să îți vezi propria prostie ca să poți să crești. 

Se întâmplă însă ca şi oamenii mari să se lovească de bariere. Dar ei reuşesc să meargă mai departe pentru că ştiu să înveţe din greşeli. Edison a avut 1000 de eşecuri înainte de a descoperi firul de wolfram pentru a inventa becul. De fapt el a învăţat 1000 de feluri despre cum să nu faci becul.

A învăța din greșeli este una din cele mai mari realizări ale unui om.

Viața te va aduce înapoi la locul unde nu ai învățat nimic. Vei rămâne blocat până când vei admite că ai greșit și că ai nevoie de îndrumare sau ai nevoie să gândești altfel.

Einstein spunea: ”Nu putem rezolva problemele folosind același tip de gândire cu care acestea au fost create.”

Avansezi doar când îți recunoști limitele.

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit, dă Like! la pagina de facebook Daniel Cirţ ca să primeşti notificări despre ce mă inspiră. Iar dacă pe tine te ajută, distribuie şi prietenilor tăi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s