Reînviorați prin al Său Cuvânt

reinviorati prin cuvant copyDacă privim în istorie, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și-a fundamentat existența în Biblie. Adventiștii sunt un popor bazat pe Biblie, care crede în Biblie, care citește Biblia. O nouă inițiativă a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea mondială intitulată „Reînviorați prin al Său Cuvânt,” coordonată de Comitetul pentru Reînviorare și Reformă, are ca scop întărirea experienței spirituale a fiecărui membru al bisericii.

„Studiul Cuvântului lui Dumnezeu care conduce la o experiență a schimbării vieții cu Isus este chiar inima reînviorării.” Mark Finley, asistent al președintelui bisericii mondiale pentru evanghelizare.

„Nimic nu poate înlocui ascultarea lui Dumnezeu care ne vorbește prin Cuvântul Său.” Armando Miranda, vicepreședinte al bisericii mondiale.

  „Sufletul meu este lipit de ţărînă: înviorează-mă, după făgăduinţa Ta!”

(Psalm 119:25)

„aţi fost născuţi din nou nu dintr-o sămînţă, care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvîntul lui Dumnezeu, care este viu şi care rămîne în veac.”

(1 Petru 1:23)

„Şi acum, fraţilor, vă încredinţez în mîna lui Dumnezeu şi a Cuvîntului harului Său, care vă poate zidi sufleteşte, şi vă poate da moştenirea împreună cu toţi cei sfinţiţi.”

(Fapte 20:32)

„Nimic nu este mai puternic pentru întărirea intelectului ca studierea Scripturilor. Pentru dezvoltarea noastră spirituală nici o altă carte nu este aşa de puternică ca să înalţe gândurile şi să dea putere facultăţilor intelectuale ca adevărurile vaste şi înnobilatoare ale Sfintelor Scripturi. Dacă Cuvântul lui Dumnezeu ar fi studiat aşa cum ar trebui să fie, atunci oamenii ar avea vederi atât de largi, caractere atât de nobile şi statornice cum rar se văd în zilele noastre.”

Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 90.

Studiul Cuvântului lui Dumnezeu are trei componente majore care conduc spre reînviorare:

  1. Oferă un fundament pentru adevărata reînviorare.
  2. Stumilează, formează și susține adevărata reînviorare.
  3. Apără de reînviorările false.

Nimic nu poate înlocui a-L asculta pe Dumnezeu vorbindu-ne prin Cuvântul Său. Meditarea cu rugăciune asupra Scripturii este prima sursă de putere spirituală.

 Inițiativa descrisă

Membrii sunt încurajați să citească sau să asculte un capitol din Biblie în fiecare zi, începând din 17 Aprilie 2012, prima zi a întâlnirii de primăvară Comitetului Executiv al Conferinței Generale.

Planul de citire a început cu președintele bisercii mondiale Ted Wilson care s-a alăturat președinților diviziunilor în citirea capitolului 1 din Genesa. Președinții vor încheia această inițiativă citit Apocalipsa 22 în timpul Sesiunii Conferinței Generale din San Antonio, Texas, 2015.

În timpul celor 1.171 de zile de la Întâlnirea de Primăvară din 2012, până la începutul Sesiunii Conferinței Generale din 2 Iulie 2015, participanții vor citi cele 1189 de capitole din Biblie. Citind un capitol în fiecare zi, și două capitole în timpul Sesiunii Conferinței Generale, milioanele de membrii participanți din lumea întreagă vor încheia călătoria lor prin Biblie. O componentă online, care va funcționa pe website-ul Revival and Reformation[1] și sponsorizat de Asociația Pastorală a bisericii mondiale, va permite membrilor care participă în proiect să împărtășească gânduri devoționale.

Uniți prin Cuvântul Său

te invit„Reînviorați prin al Său Cuvânt” va deveni mult mai important decât doar a citi sau a asculta un capitol din Biblie în fiecare zi. Va direcționa atenția întregii biserici mondiale către importanța cunoașterii lui Isus prin Cuvântul său și va încuraja familiile să citească Biblia împreună. În culturile unde Biblia nu este atât de disponibilă, această inițiativă va permite liderilor să întrunească familia bisericii să citească Biblia cu voce tare. Este simplu, practic și la îndemână.

„Reînviorați prin al Său Cuvânt” poate uni întreaba biserică în jurul Cuvântului lui Dumnezeu și să facă o diferență în viețile a milioane de oameni. Poate să faciliteze studiul sistematic și regulat al Bibliei. Scopul acestui proiect este să încurajeze fiecare membru al bisericii să permită Duhului Sfânt să transforme viețile lor în timp ce meditează și se roagă asupra unui capitol din Biblie în fiecare zi.

 „Aș dori să invit pe fiecare membru al bisericii să se alăture familiei mondiale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea în citirea unui capitol din Biblie în fiecare zi […] Sunt încrezător că această călătorie prin Biblie împreună ne va apropia de Isus. Citind și meditând cu rugăciune asupra Cuvântului lui Dumnezeu, fiecare vom fi conduși la o experiență înnoitoare cu Mântuitorul, în timp ce privim înainte spre venirea Lui cât mai curând.”

Ted N.C. Wilson


[1] Reînviorare și reformă. www.revivalandreformation.org

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s